Home / Evenimente / Proiectele de la hackathon care mi-au atras atentia + castigatorii

Proiectele de la hackathon care mi-au atras atentia + castigatorii

Dupa vreo 30 de ore de proiect, 18 ore de programare efectiva, 40 si ceva de proiecte si peste 200 de participanti, am selectat cateva proiecte mai speciale, dintre cele care s-au prezentat in sectiunea de “show off”.

Simplify – agregator de feed-uri G+, Facebook si Twitter.

Yahoo Kid Proiect  – blocheaza pagini web, aplicatii, partitii. rapoarte despre aplicatii, schimba parole. Un fel de parental control app.

Visual Pass – generator de parole usor de retinut, bazate pe pozitiile literelor de pe tastatura.

LinkVulcano –  centralizator sau sistem de administrare de bannere tip text/linkuri sponsorizate (pt mai multe site-uri) realizat de Ciprian, care a facut si live-blogging de la eveniment.

Cip Event – afiseaza evenimentele din zona ta si traseul de la tine la locatia evenimentului. Un fel de “ce se-ntampla in zona mea”

Echipa “Baietii care dau cu cheia” – proiectul Parking – aplicatie de mobile – centralizator/harta UGC (prin GPS) de locuri de parcare libere (gratuite) sau cu plata. Nu e o idee noua, dar e utila. Printre singurii care s-au gandit si la monetizare si printre preferatii mei.

Felula – proiectul singurei echipe formate din fete – aplicatie care simuleaza/configureaza trasee de treasure-hunt. Exista si optiunea de harti de “treasure hunt” predefinite. Am uitat cum le cheama pe fete :(

WinDeskMobileSMS – aplicatie care poate sa programeze trimiterea de  SMS-uri (chiar si bulk) pentru zile/ore/minute viitoare. Momentan merge doar de pe telefoane cu Windows Mobile, urmeaza si alte dezvoltari.

H5-VChat  – un fel de videochat (HTML5) cu conectare prin Facebook. Parca Exista deja optiunea build-in in FB, dar trebuie sa instalezi o aplicatie suplimentara de videocall (prin flash).

Ximpls – un fel music player pentru melodiile salvate in Dropbox.

Musicx – 3 in 1: un player online de muzica, un player offline si un downloader.

Road Alert – aplicatie mobile care trimite notificari in timp real despre traficul din zona ta. Sau notificari despre locul unde se ascund politistii cu radarul. Un fel de statie CB pe telefoane cu Android. Crowdsourced.

BuBus – aplicatie iPhone care informeaza cand ajunge primul autobuz in statie. Alt proiect care se bazeaza exclusiv pe faptul ca vor exista indeajuns de multi calatori care vor semnaliza in aplicatie pe unde trec ei cu autobuzul. O aplicatie pentru pandutzi si cei care isi dau checkin pe foursquare in statii de metrou. Cine o sa faca asa ceva, pe datele lui de trafic de mobile internet… ramane de vazut. Eu tocmai ce mi-am depasit cei 500 Mb de internet mobil luna asta, in doar 3 saptamani, daca dadeam checkin la fiecare statie de autobuz …

Echipa iMielu – proiectul iTroleu – un fel de TransportUrban ceva mai uratel, cu site web si aplicatie mobila.

Castigatorii:

Premiul popularitate – 600 euro – Fetele de la ehipa Felula, cu proiectul Clouds

Locul 3 – 900 euro – Dragoi Ciprian – LinkVulcano

Locul 2  – 1200 euro – Marius Postolache – MusicX

Locul 1 – 1800 euro – Baietii de la Road Alert

 

 

Citeste si asta

Fă logo-ul mai mare!

O extensie de Chrome si un video special pentru oamenii din agentii.

12 comentarii

  1. WinDeskMobileSMS – Nu e adevarat ca merge doar pe telefoane cu Windows Mobile. Merge pe orice telefon – doar ca , intr-o singura noapte, nu poti face aplicatii pentru TOATE mobilele

  2. Sa nu cautati Visual Pass pe Google ca dati de Pink Visual Pass :)).

    On subject: Mi se pare interesanta ideea Felula mai ales pentru companiile care fac concursuri prin orase. M-am gandit initial la campania unei statii de radio din Germania care trimitea oamenii la vanat telefoane iPhone prin oras. Am testat odata o aplicatie de treasure hunting si am ajuns din greseala sa gasesc un pistol ruginit din al doilea razboi mondial. M-am distrat teribil.

    BuBus nu poate sa mearga pana nu modernizam noi putin transportul in comun. In Danemarca avem API direct de la regia de transport si de acolo putem lua date real time referitoare la locatia trenului/busului/metronului iar RejsePlanen este aplicatia cea mai buna sa iti planifici traseul.

    Genul asta de concursuri sunt foarte misto si chiar ar trebui mai multe editii. Startup Weekend este iar un loc bun unde poti cunoaste oameni care lucreaza la proiecte interesante si te poti alatura unor echipe cu idei misto.

  3. Exista optiune build-in de video-calling in facebook? Ultima data cand am dat eu video-call a trebuit sa downloadez o aplicatie :), iar video-ul se face prin flash.

    HTML5 video chat foloseste getUserMedia (browser native), deci esti la 1 click away de chat si merge mult mai smooth decat orice flash chat :)

  4. Ai dat call? Trebuie sa instalezi FacebookVideoCallSetup_v1.2.205.0.exe ; daca reusesti fara sa ma anunti, poate m-au pacalit pe mine.

    • Bun, Fb cere sa instalezi o aplicatie cu care poti sa faci video-calling pe Facebook iar voi faceti videocall prin HTML5
      O sa actualizez in articol, s-a inteles altceva din prezentarea voastra :)

  5. Interesant. Ai specificat BuBus, dar n-ai zis nimic de InstaBus care mi s-a parut mult mai bine realizat si baietii aveau si algoritmi in spate + se bazau foarte mult pe colectarea datelor din trafic.

    • L-am ales pe BuBus, pentru ca asta mi-a ramas in minte si era mai dubios. Ambele aplicatii au vise de tipul “ne da utilizatorul datele de care avem nevoie, ca romanul e darnic si are net gratis pe mobil” :P

  6. Stie cineva unde este codul sursa pentru proiectul ParKing? Se pare ca nu este la link-ul dat pe hackathon.ro.

Comentezi ?