Home / Filme / Nu mi-a placut “Undeva la Palilula”

Nu mi-a placut “Undeva la Palilula”

Undeva la Palilula” e exact genul ala de film pe care eu nu vreau sa il mai vad: cu comunisti, mizerie, betivi si vulgaritati.

O aberatie/fabulatie despre locuitorii din Palulila, un oras uitat de lume, intr-o iarna crunta, cu foarte multa ninsoare. Jumatate dintre locuitori sunt ori bolnavi cronici care arata ca niste mumii cu fes, ori betivani ratati si imbecilizati de la foarte mult alcool (cred totusi ca era apa si ceai negru, de unde atata buget pentru atat de multe sticle cu tuica, vodca si whisky care apar in film ? ).

Cred ca la partea de comic de situatie si glume de tomberon s-a apelat la Bendeac si la cativa de la “Trazniti in Nato”, dupa ce toti si-au terminat cele mai bune glume (observati sarcasmul), abia dupa ce s-au scormonit, pe rand, cate unul in nasul celuilalt (pentru “inspiratie”) si dupa ce s-au imbatat indeajuns de mult incat au putut sa horcaie niste cuvinte si fraze vizibil fortate.

N-am mai vazut atatea glume de autobaza cu badarani si taranisme intr-o singura ora … de cand m-am chinuit intr-o seara sa ma uit la emisiunea maimutoiului chel de pe Antena1. Dupa o ora de paluleli am plecat, era prea mult pentru mine si oricum, incepea Chelsea-Barcelona. Mi-am salvat seara.

Daca esti fan Bendeac, daca ai reusit sa te uiti la doua reprize de “Trazniti in Nato” fara sa te doara capul, daca iti placea “Vacanta Mare” cand era la Kanal D sau daca apreciezi genul asta de umor, filmul asta s-ar putea sa fie pentru tine.

Eu am plecat cu o stare de greata.

Chiar nu-mi place sa aud sau sa rad la “futu-te-n cur de lup“, sa vad sangele tasnind (dintr-un tip disecat pe un pat la morga) direct pe halatul unui doctor beat, care opereaza cu tigara-n gura. Sau sa ma uit la un pui de oaie tuns chel, fara pic de blana, aruncat intr-o galeata, dupa ce a fost tinut intr-un borcan cu formol….

Totusi, ceva ce mi-a placut: muzica si decorurile, care au contribuit mult la sentimentul de lume ciudata, dezintegrata, scarboasa si bolnava.

Dar asta e doar parerea mea personala, sunt (ne)gusturile mele in materie de filme :)

 

GROTÉSC, -Ă, grotești, adj., GROTÉSC s. n. 1. Adj. Care este de un comic excesiv prin aspectul caricatural, neobișnuit de caraghios; ridicol, burlesc; bizar. ◊ (Substantivat, n.Grotescul unei situații. ♦ (Substantivat, n.) Categorie, ipostază estetică reflectând realitatea în forme fantastice, bizare, disproporționate, caricaturale.

Citeste si asta

“Domestic” e o mare plictiseala

Daca n-ai ce face cu banii si vreo 2 ore, daca vrei sa vezi o …

7 comentarii

  1. Mie mi-a placut. Tot chestie de gust.

  2. lol. nu poti sa compari Undeva la Palilula cu manea. Nici macar tu!

Comentezi ?