Home / Filme / Cumpar ciocan tip Thor

Cumpar ciocan tip Thor

Dau la schimb soparla lenesa, plus diferenta. Rog seriozitate, discutii prin Asgard.

Fara prea mare legatura cu povestea originala din mitologia nordica, “Thor” un film despre un ciocan si-o fata. Mai mult despre ciocan decat Natalie Portman :))

Scenariul  e cam ca in bancul cu “un tata avea 2 fete, una frumoasa si una la Poli“. Doar in filmul asta, personajul lui Anthony Hopkins avea 2 baieti, unul blond (Thor) si unul fara ciocan (Loki). Iar baietii se bat intre ei si cu altii pentru tron, afectiune si aprecieri din partea tatalui.

Ciocanul a fost eroul principal. Nu pectoralii lui Chris Hemsworth, nu batranul Hopkins, nu Natalie Portman (de care imi place mult si de mult), nu super efectele speciale, nu grafica impecabila. Ciocanul. Fara ciocanul ala, marele zeu viking e doar un blond cu muschi si barba care plange dupa jucaria preferata.

Ciocanul face tot: sparge drumuri, se misca cu viteza tunetului, omoara mostri, face gauri in pamant. Mai ramanea sa prajeasca niste cartofi si sa faca salate …

Ce n-am inteles eu dupa film sunt doua chestii:

Prima: unde am mai vazut eu scenariu asta?  2 tipi se bat, unul castiga si da foc la mosia celuilalt, gaseste un bebelus, adopta bebelus, il creste ca pe copilul lui, iar cand pustiul creste mare afla ca tac-su nu e ala care l-a crescut, ci fix dusmanul tatalui adoptiv ?

A doua: daca tot  s-au facut referiri la Iron Man (ceva cu armura militara high-tech marca Stark), de ce nu s-a facut si referire la Star Wars, la scenele dintre Loki si seful gigantilor de gheata. Oare ar fi mers un “Loki, i am your father” ?

Si acum serios, daca-ti plac povestile, castelele, Natalie Portman si blonzii cu patratele, Thor e un film de vazut, neaparat la IMAX, sa simti ca trebuie sa te dai la o parte, sa nu cumva sa te loveasca vreo stanca sau bucata de gheata! Mie mi-a placut. Scenariu tipic americanizat, dar grafica superba.

PS: Fetele de la Oxygen PR au facut cadouri cateva ciocane de cauciuc foaarte simpatice. Stie cineva de pe unde pot face rost de unu’? :D

 

Citeste si asta

Mortal Engines. Ca si cand Mad Max ar fi facut un copil cu LOTR in masinaria din Wild Wild West

Mai mult nu prea pot sa zic despre acest carusel de clisee cinematografice, o shaorma …

5 comentarii

  1. Daca erai pe faza, castigai unu’ …asa ca mine :P

  2. Nu e de cauciuc! :)) Coada e de lemn, invelita in catifea, iar capatul e din burete :)

Comentezi ?