Home / Plimbari / O scurta plimbare video prin parcul dendrologic Simeria

O scurta plimbare video prin parcul dendrologic Simeria

parcul dentrologic simeriaLa doar 10 km distanta de Deva si la periferia orasului Simeria se gaseste Parcul dendrologic Simeria, o rezervatie naturala cuprinde “cea mai veche și valoroasă colecție de plante exotice și autohtone din România, cu peste 200 de taxoni, într-un ansamblu peisagistic deosebit. Rezervația se întinde pe o suprafață de 70 ha, clasându-se astfel pe locul 3 în Europa și pe locul 11 în lume conform Encyclopædia Britannica“.

Habar n-aveam ca avem asemenea parc in Romania si habar n-aveam ca exista si o rezervatie stiintifica in cadrul parcului, unde se fac cercetari in domeniul biotehnologiei (cultura in vitro) sau tehnologii avansate de micropropagare.

E mult mai frumos ca gradina botanica din Cluj si muuult peste cea din Bucuresti. E principalul punct de atractie in Simeria, un loc foarte bine ingrijit, linistit si plin de tot felul de tipuri de copaci sau plante, dar care sufera la capitolul promovare si vizibilitate.

Pana reuseste primarul sa gaseasca un fel de  marketing manager pentru parcul dentrologic, va invit sa va uitati la inregistrarea traseului nostru de sambata trecuta.

Contine glumite, bloggerite, un lac cu nuferi si multa verdeata.

Toate articolele si pozele de la plimbarea turistica prin judetul Hunedoara (Castelul Corvinilor, depoul din Simeria, Aqua Land-ul din Deva, Cetatea din Deva, Festivalul si Maratonul Virsilor (mmmm, prea buni, prea ca la Deva), cele doua Sarmisegetuse) se aduna pe pagina de facebook a evenimentului. Asta e doar primul articol din vreo 3-4. Timp sa am, ca locuri frumoase pe care le-am vazut si despre care vreau sa scriu … sunt destule.

Zona Simeria-Deva-Hunedoara are cu ce se lauda, dar e prea timida :P

Vizită în HD” 2013 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi HD Travel. Proiectul este susţinut de Primăria Oraşului SimeriaAgenţia de turism TOC InternaţionalBest Hotel HunedoaraCred ONGCastelulCorvinilorHD.ro,Webbusiness.ro. Partener media: săptămânalul REPLICA.

Citeste si asta

Ce ar trebuie sa stiu despre Istanbul ?

A treia incercare pe anul asta a fost cu noroc, asa ca am gasit in …