Home / Evenimente / Reteta cu blogger la cuptor

Reteta cu blogger la cuptor

Saptamana trecuta am acceptat invitatia Electrolux de a participa la o intalnire a bloggerilor de food cu bloggerii care au pareri despre orice, inclusiv mancare. Si cum planul pe anul asta e sa petrec cat mai mult timp la cratita, ca sa invat sa gatesc mai mult(e) si sa incerc tot felul de retete, invitatia a picat la fix.

Iata si reteta cu blogger la cuptor:

Ingrediente:

Club Cortina – doar o vila cu crama si piscina pe marginea lacului de la Corbeanca -oare cat de rau mi-ar fi sa stau pe un sezlong pe marginea piscinei, in timp ce bloggerii culinari sa gateasca de zor undeva, printr-un foisor din apropiere…?

7 bucati bloggeri generalisti: Andreea Burlacu, Andreea PatrascuMakeAlina CstCarmen RusuHoinaru si eu, care am fost poftit sa ii uimesc cu talentele mele la invartit cratita si la pus-prea-mult-ulei-in-orice.

7 bucati bloggeri culinariAndreea NituMaziliqueMonica RosuAna NaieExarhuLavinia Stejereanu si Madalin Simion. Socul serii a fost ca am aflat ca eu si Carmen Rusu nu mai suntem singurii bloggeri din Fetesti!11123.  In sfarsitputem sa facem si noi un tweet/blogmeet in Fetesti, cu mai mult de 3 oameni. Lavinia si Madalin sunt dovada ca suntem mai multi decat cred ei. Practic, blogosfera fetesteana s-a dublat iar acum putem sa facem #prinfetestiulmeu, care va dura maxim 10 minute, cu tot cu pauze …

7 bucati aragaze Electrolux. Pe numele de cod EKC52500OX, cunoscut si sub numele de “OZN”-ul (pentru prieteni), aragazul respectiv are cuptor electric pe baza de camp electromagnetic (!!!), butoane de comanda prin  touchscreen, meniuri prestabilite (cu durate de gatit si temperatura recomandata pentru fiecare reteta) si plita vitroceramica (nu stiu exact ce inseamna asta, dar suna bine). N-are LCD pentru meciurile lui Make, n-are wireless sau port USB, dar stie sa gateasca cam tot ce bagi in el.

Mod de preparare: 

Se ia cate un blogger generalist si cate un blogger culinar, se fac perechi si se trimit impreuna la masa de gatit. Eu si asistenta mea Andreea de la tastebazaar ne-am apucat cu mainile de cap (eu, cand am vazut reteta si Andreea cand m-a vazut pe mine) si am pornit sa rezolvam reteta cu cel mai lung nume din istoria retetelor date bloggerilor spre gatit: tarte cu tapenada de masline verzi, branza de capra si ansoa. (Da click aici sa vezi cat de mare e reteta!)

Se ia o foaie de aluat si se imparte in 4 egale, pentru ca e mai usor de numarat. Fiecare bucata este crestata usor cu cutitul, la o distanta regulamentara de un centimetru si ceva de margine, in functie de cat de neindemanatic e bloggerul care tine cutitul in mana. In cazul meu, gurile rele au spus ca linia era cam stramba, dar le-am replicat ca de fapt este o opera de arta culinara pe care doar cei avansati o pot intelege cu adevarat.

Dupa ce foile de aluat se baga la frigider, se ia aproape tot ce e comestibil pe masa (masline, alune, capere (am descoperit ca nu-mi plac), tahon, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si usturoiul) si se amesteca-n blender pana se transforma in ceva care seamana cu ceva lichid, care seamana la culoare cu salata de vinete.

Daca iti aduci aminte ca ai niste foi de aluat puse la frigider, iar acestea inca n-au inghetat de tot, foile pot fi umplute cu aluatul de mai sus, cu mentiunea ca amestecul nu trebuie sa paraseasca terenul trasat anterior cu cutitul. In caz contrar, se va considera fault gastronomic si se va trece la lovituri de penalizare cu cutitul si eliminarea amestecului in surplus.

Deasupra pastei se pot pune felii de branza, bucatile de file de ansoa si rosiile atent taiate-n patru de bloggerul din imaginea de mai jos, care s-a facut remarcat atat prin virtuozitatea cu care poate sa taie o rosie in bucati cat-de-cat egale, cat si pentru modul in care poate demoraliza in acelasi timp, echipa concurenta, aflata la masa vecina. In ciuda amenintarilor primite! 

Marginile aluatului se ung cu o solutie formata dintr-un ou batut cu o miscare circulara, cu multa dragoste si cam atat, dupa care se presara putin piper si/sau cimbru, dupa cum vrea gustul tau.  

Tava cu tartele se pune la cuptor (preincalzit la 200 de grade), se spune “tatal nostru” sau “sfinte touchscren” si se spera sa iasa comestibile. Daca ai noroc si tartele ies bine, poti sa le faci si poze cu instagram.

Cam asa arata tartele cu tapenada de masline verzi, branza de capra si ansoa. 

PS1: pentru reteta pe bune, intrati la colega Andreea, ea stie cel mai bine ce-am facut acolo.

PS2: am un aspirator Electrolux. Dupa ce ii fac unboxing si (poate) dansez gen Freddie Mercury in “I want to break free”, pun video-ul pe blog. Pana atunci, poate-mi creste mustata…

Citeste si asta

Unboxing pepene

Astazi Ieri am primit in teste cel mai nou produs din gama “Pepene rosu”, care face …

6 comentarii

  1. Ok, mai nou bloagherii învață să își facă singuri pișcoturile, nu li se mai dau de-a gata? :))

    În poza în care Alina încerca să te hrănească cu forța arăți ca un copil mic ce nu vrea să mănânce tot mărul cu biscuiți pisați.

  2. Raspunsul este: DA! :))

  3. Auras, nu te mai recunosc! :)))

  4. @raluca de ce ?:))

  5. Mi s-a facut foame de la atata bunatati.
    aragazele alea nu fac mancare singure ? :D

Comentezi ?