Home / Marketing / 10+ lucruri despre Linkedin pe care probabil nu le stiai

10+ lucruri despre Linkedin pe care probabil nu le stiai

In ultima vreme atentia multor marketeri si oameni de online s-a indreptat in mod special catre Facebook si Twitter, uitand poate ca mai exista o retea internationala pe care romanii (cu venit cel putin mediu) o frecventeaza destul de des (nr 34 in .ro, conform Alexa.com).

Ei bine, iata cel putin 10 lucruri despre Linkedin pe care probabil putini le cunosc :

  1. Linkedin API – nu e la fel de cunoscut ca si API-ul de Twitter sau Facebook, dar poate fi folosit cel putin la fel de usor de catre dezvoltatori priceputi :)
  2. Linkedin Widgets – coduri HTML specifice,  ai nevoie doar de un copy-paste pentru a le folosi
  3. Linkedin for Business – exista si versiunea mai avansata de Linkedin (3 niveluri de cost), care iti ofera accesul la statistici si rezultate detaliate, alerte personalizate si alte cateva optiuni interesante. Pentru cei care-si cauta job, exista si tarife care te pot ajuta sa devii mai vizibil in cautarile recruiterilor, acces la statistici avansate si la un webinar specializat
  4. Linkedin Ads – targetare dupa varsta, sex, locatie (doar la nivel de tara pentru Romania), marimea companiei din care faci parte, functie, nivel cariera. Pretul per click este insa destul de mare, in jur de 4 $/click, dar se poate cumpara si CPM, la aproximativ 3,11 S/mia de afisari
  5. Aplicatii – pe langa feed-urile rss sau twitter, poti adauga in profil diverse casute cu informatii de pe cele mai populare site-uri din afara (lista de carti de pe amazon, sondaje, slideshare, ultimele articole de pe blog, events, google presentations, ultimele mesaje de pe twitter)
  6. 50 de grupuri – este numarul maxim de grupuri in care poti fi membru. Poti sa “trisezi” doar daca esti deja in  50 de grupuri si creezi grupuri proprii. Eu am ajuns la 54, cel mai important pentru mine – Training-Romania, grup exclusivist, destinat hr managerilor si trainerilor din Romania.
  7. Subgrupuri – maxim 20 pe fiecare grup, cu setari similare cu ale grupurilor “mari”
  8. Mesaje automate –  se pot seta pentru fiecare grup in care esti administrator, pentru momentele in care se cere aderarea la grup, dupa aprobarea cererii (asa cum e cazul in Training-Romania, unde se intra doar cu mail/scrisoare de intentie) si/sau dupa respingerea cererii de aderare la grup. Setarile se gasesc accesand tab-ul “Manage”, dupa care “Manage templates”, din stanga jos.
  9. RSS Feeds in Grup – doar administratorii pot adauga in mod automat mesaje pe grupurile proprii, de fiecare data cand un articol este publicat pe blog sau site. Sau de oriunde se poate extrage un feed RSS
  10. Vanity-URL – oricine poate avea link personalizat pe linkedin. Al meu  e www.linkedin.com/in/aurasmihai. Bun pentru SEO, usor de retinut.
  11. Bonus 1 – 292,694 persoane folosesc Linkedin (conform Linkedin Ads, cifrele indica numarul persoanelor care au completat in profil locatia Romania ).
  12. Bonus 2 – ca orice site mare care se respecta, Linkedin are si propriul magazin cu produse proprii promotionale :)

Inca un articol interesant despre Linkedin Ads

Citeste si asta

Cum sa te abonezi la o pagina de Facebook prin RSS

In cazul in care nu vrei sa pierzi in multimea de mesaje din timeline nici …