Home / Diverse / Brad natural de Craciun cu 80 lei

Brad natural de Craciun cu 80 lei

In caz ca marimea … bradului de craciun nu conteaza foarte mult si vreti neaparat unul natural, nu de plastic, s-ar putea sa va ajute articolul asta.

Dupa cateva zile de research pe net in care m-am speriat de preturile de pe site-urile “sezoniere” (plus transport), aseara am ajuns in Auchan, cautand total altceva, dar am ajuns sa dau banii pe brad de craciun, beteala, globulete si o teapa albastra.

Cum socoteala de acasa nu se se potriveste cu ce gasesti la mall, in cautare de cuiere si cutii de depozitare, am ajuns la zona de decoratiuni si am rezolvat in 10 minute problema cu care se confrunta Fuego si maicuta lui, in fiecare an.

Ce a cuprins lista de cumparaturi de Craciun:

Piesa centrala: in Auchanul din AFI Cotroceni se gasesc brazi naturali, inalti de 60-80 cm, la 49 lei, cu tot cu ghiveci (cei artificiali sunt prea urati pentru pretul de 10 lei, ar trebui sa-i dea gratis sau ca rest, la casa). Cei naturali arata cam asa.

brad natural de craciun (1)

Ecologistii pot sa stea linistiti, brazii vin cu tot cu ghiveci, asa ca, dupa ce ti-a trecut spriritul Craciunului si te-ai saturat de colinde, , sms-uri cu #fieca, Mos Craciuni(te), caltabosi  si sarmale, poti sa plantezi copacul undeva unde sa creasca mare si verde, bucuros ca a scapat din captivitate.
Mai mult, si nationalistii pot sa stea linistiti, nu vor avea ocazia sa dea vina pe maghiari sau Hrebenciuc pentru despaduriri premature, brazii din Auchan sunt importati din Germania, din padurile lemnului bine facut.

Accesorii:

2 bucati de beteala albastra, de 2 m, la 3,4 lei. Ma gandeam sa fac bradul usor stelist, dar beteala rosie era cam kitch, asa ca am ramas doar pe albastru. Oricum, am inteles ca e problema cu marca, iar eu n-am bani de dat la armata pentru un brad fara palmares, in doua culori.

Globuri. Tot albastre, sa se asorteze cu prima alegere, am estimat ca 12 bucati vor ajunge, pentru un brad atat de pitic. Cred ca cifra optima era undeva pe la 20, dar mai e timp destul pana la Craciun, sa suplimentam stocul. 9 lei setul de 12 bucati.

Cum stelele de pus in varful bradului erau mai potrivite pentru videoclipuri cu manele decat un brad aproape normal, am dat skip si ne-am luat o teapa. Tot albastra, momentan e in perioada de proba, pana ne vine o idee mai buna sau ne obisnuim cu ea. 4,5 lei.

Consumabile: la final, ca sa fie cliseul complet, am adaugat si niste bomboane de craciun, ca sa para ca a venit si Mos Nicolae.

Si gata, cu asta am rezolvat si bradul de Craciun. Dupa nici jumatate de ora de impopotonat bradul si mutat globurile de pe o ramura pe alta, mai fotogenica, bradul nostru arata mai bine in realitate decat in poze.

Acum arata ca un buchet de crengi de brad, cu globuri si bombonele. Si un minaret in varf. Mai are aproape 3 saptamani, poate mai creste, daca ii pun apa si colinde cu LER….
brad natural de craciun

Daca stiti si alte locuri de unde se pot cumpara brazi naturali care sa nu coste cat toata masa de Craciun, astept informatiile in zona de comentarii. Sarbautori fericite si voua!

Bonus: poze cu cateva decoratiuni, preturi si Olaf, omul de zapada din “Frozen”

Citeste si asta

Cum sa abordezi conversatiile incomode in familie, de sarbatori

Ahh. Craciunul. Una din cele 2 ocazii anuale care te aduc acasa, in fiecare an (a doua …

Comentezi ?