Home / Fun / Plimbare video printre daci si romani

Plimbare video printre daci si romani

Undeva pe la iesirea din comuna Cricau, unde se desfasoara zilele astea Festivalul Cetatilor Dacice, pe un fost deal cultivat cu vita de vie, se afla tabara de pregatire si un mini-camping amenajat pentru membrii trupelor de reenactment/reconstituire, cei care se pregatesc sa intre in rolurile de daci, romani sau nomazi, pentru cele doua zile de eveniment.

Si daca tot am ajuns la festival, mi-am zis ca ar fi interesant sa pun o filmare cu ce se intampla pe acolo. In caz ca vei avea rabdare sa te uiti la video, o sa afli o reteta de mancare romana, cum arata corturile dacilor, cum se pregatesc romanii de lupta, cum incearca sa agate un soldat roman o nimfa romanca si (atentie, doamnelor si domnisoarelor) cum se antreneaza (cu coregrafie) niste gladiatori cu muschi, chiloti si cam atat.

Unul din ei a primit porecla “papus(el)”, pentru insistenta cu care isi etaleaza muschii de asupra chilotilor, prin toata tabara.

Sunt chiar si niste zvonuri cum ca Superman nu mai poarta chilotii peste pantaloni pentru a nu mai fi confundat cu tipul din video …

Citeste si asta

Video: la plimbare prin Dino Parc

In locul unui lung despre cum e la Dino Parc Rasnov, mai bine un text scurt …